Oct 19, 2008, 5:30 AM  

Пак идва зима 

  Poetry » East forms
1506 0 30

 

Легло от листи

за измръзналия сняг

застла гората.

 

Брезата първа

за любов със зимата

съблече клони.

 

Косите цветни

си подстригва есента.

Листата капят.

 

Прегръдка снежна

чакат трепетно в мъгла

дървета голи.

 

Раздава грозде

кехлибарени лъчи

и глътки сладост.

 

Със смях наднича 

виното от бъчвите.

Кипи ширата.

 

От жълти дюли

капят ароматите

на лятна радост.

 

Зрънцата житни

крият сънищата си -

мечти в земята.

           

 

 

Цветя последни

свиват се в градините

с тъга незрима.

 

Димът поляга

сивкав зад комините...

... Пак идва зима.

 

© Аэлла Вихрь-Харпиевна All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??