Dec 31, 2022, 9:29 AM

Пак тръгвам по пътеките 

  Poetry
288 0 2

Ще тръгна по пътеките незрими,
пътеките, които виждам аз.
Табели нямат те със свое име,
не ги лови́ най-точния компас.

Ще тръгна, там ме чакат световете,
родили се от моята мечта.
Не се опитвайте, не ги търсете,
това ще е безсмислена щета.

Но аз ги зная, там отивам нощем,
разглеждам ги безкрайни часове.
А сетне пиша, после пиша още,
докато силите бушуват в мен.

Ех, как бих искал всеки да открие
пътеките на своята душа.
Но явно трудно е да се отпие
от тоя "страх фалшив" на мисълта.

А аз, да бродя все ще продължавам,
това е карма,
тайнство, светлина.
Така намирам сили да оставам
в решетките на земната съдба!

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Всеки си има своите пътища и малки пътеки! Продължавай да вървиш и отъпкваш своята!
    Много хубав стих!
  • Красотийка! Благодаря за удоволствието да прочета, попътен житейски вятър!
Random works
: ??:??