Apr 3, 2022, 7:52 PM  

Палачинките на сляпата неделя 

  Poetry » Humour
351 0 4

Неделята прогледна вече
и слънчевите очила
са с диоптър. — Виждам всичко рече,
а лъжат – сляпа съм била.
Оглушки правя си отдавна.
Защо ли и сама не знам.
Благотворителност – безславна,
или пък съм инат голям.

 

Умът си прави пируета –
все аз съм сляпата. Дали?
Недадена, или невзета,
все пак от любовта боли.
И все неделята ви крива!
А имам поглед – светлосин,
щом любовта ви си отива,
удобно сляпа съм. Амин!

 

Да се нервирам сам, саминка,
не ми отива и сега,
ще си направя палачинки.
Не съм дебела! От тъга,
си хапвам и си пускам силно,
до дупка даже "Сватбен марш ".
И шапката дори ще килна,
че баба ви е сляпа. Марш!

 

 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Знам, че ми прилягаше перфектно.
Три пъти те мерих, като рокля.
Само раз... И сряза ме ефектно.
Още не успявам да се стопля.
Знам, че съживяваше плътта ми. ...
  387  10 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??