3.04.2022 г., 19:52 ч.  

Палачинките на сляпата неделя 

  Поезия » Хумористична
329 0 4

Неделята прогледна вече
и слънчевите очила
са с диоптър. — Виждам всичко рече,
а лъжат – сляпа съм била.
Оглушки правя си отдавна.
Защо ли и сама не знам.
Благотворителност – безславна,
или пък съм инат голям.

 

Умът си прави пируета –
все аз съм сляпата. Дали?
Недадена, или невзета,
все пак от любовта боли.
И все неделята ви крива!
А имам поглед – светлосин,
щом любовта ви си отива,
удобно сляпа съм. Амин!

 

Да се нервирам сам, саминка,
не ми отива и сега,
ще си направя палачинки.
Не съм дебела! От тъга,
си хапвам и си пускам силно,
до дупка даже "Сватбен марш ".
И шапката дори ще килна,
че баба ви е сляпа. Марш!

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Знам, че ми прилягаше перфектно.
Три пъти те мерих, като рокля.
Само раз... И сряза ме ефектно.
Още не успявам да се стопля.
Знам, че съживяваше плътта ми. ...
  382  10 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??