May 14, 2019, 2:36 PM

Панаирно време 

  Poetry » Phylosophy
458 0 0

Безгрижни усмивки тълпата вчера си сложи
и за утре дела и проблеми отложи.
Днес от духа на панаира завладяна
си облече празничната шарена премяна.

 

И завъртяха се пъстри въртележки,
рок и чалга се заредуваха лудешки.
Деца заблизаха щастливо червени петлета,
захарен памук полепна по чипи нослета,
глезени хлапета затропаха капризно с крачета,
а момиченца загушкаха плюшени мечета.

Гръмогласно завикаха продавачи,
да привлекат зяпачите за купувачи.
Продаваше се всичко -
любов дори предлагаше усмихнат чичко.
Клоун с голеееми обувки
раздаваше щедро целувки,
а фокусник с бомбе черно
убеждаваше с трикове достоверно.
Сладоледът на влюбени двойки се топеше,
докато младежката им кръв кипеше ли, кипеше...
Старци с бастуни
и тинейджери без опекуни,
всички,
всички се бяха засмели щастливо,
говореха гръмливо, но приветливо.

 

Вчера и утре без притеснение
бяха оставени на забвение...
Върху днес тълпата беше сложила ударение.
Отдала се бе на забавление -
единствено сега имаше значение...

© Zlatka Аndonova All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??