Sep 7, 2006, 4:51 PM

Панелен живот 

  Poetry
557 0 9
“Да се завърнеш в бащината къща...”
Какъв ти дом! Панелни недомислици,
които вездесъщо ни превръщат
в безскрупулни, брутални, алчни хищници
залостили зад тежките врати
гротеската на видео-икони.
Не вопъл скрит на устните трепти
за пристан тих, последен и заслона,
а ропот глух и мрачни ругатни
натегнали от безнадеждна злоба
в безсилието пред грозните сплетни,
родени в анонимната утроба
на неуютни жилищни комплекси,
безлично-безразлични сиви сгради,
убиващи с бездушната рефлексия
на тъпото и апатично стадо...

© Ангел Веселинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??