Jul 9, 2014, 10:57 PM

Папарак 

  Poetry » Love
463 0 3

Пристигнах на морето с дребен сак;
две ризи, бански и ракийка...
бинокъл за изпечен папарак
и амулет от женски пъп на шия...

Наех бунгало на самия бряг...
на къмпинг "Звездоброй" – безплатно,
дюшекът надуваем си постлах
и погледът ми банския ти лапна...

Косите ти са тих вечерен бриз...
овалите ти - тъй горещи дюни.
Кракът ти е неземен обелиск,
издялан от очи и нежни думи...

Минаваш като ураган от блян
край моята душа – рапан на плажа...
ще те почерпя миди на тиган...
в ушенцето ти вечност ще разкажа...

© Михаил Цветански All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??