... парцалче и син косъм от Брадата на Времето...
Ето ти пръста ми. Виждаш ли, Яго?
Колко е тъничко лятото...
В печка желязна съм. Как да избягам?
Ти все свинари ми пращаш...
Мелница каменна шепота стрива.
Нощем сънят върколак е...
Слънчева пита мракът повива.
Лунното биле все чакам...
Ето го ключа ти. Има ли капки?
Хайде, режи ми главата...
Вече подскача. Пати ли? Пати.
Връзвай синчец на брадата си...
Трите ми рокли? Жар ожари ги...
Бяла и черна. Парцалена.
Времето бърза. Вдигна чеиза си.
В обич-ратай ще се цаня...
© Таня Георгиева All rights reserved.