Oct 1, 2010, 3:21 PM

Пасиансно ноктюрно 

  Poetry » Love
983 0 21

музика: http://vbox7.com/play:d5391a83

 

 

В тази есенна вечер е отново сама!

И колода реди със надежда

(вероятно след туй в тишина

само масата с длан ще поглажда).

 

 

Сенки над карти и куп светлинки -

от свещите, трепкащи в мрака.

Пасианса безмълвно реди и следи -

някой чака! Все още го чака -

 

 

с мили очи и с топло сърце -

своята обич да ú завещае

и с мъжките нежни ръце

слънчеви скулптури да извае.

 

* * *

 

Въплътен в Любов и целунал следи

от сълзú - незасъхнали рани,

ще прошепне: "До теб съм сега. Не плачи!",

прегърнал длани, молитвено събрани!

 

© Петя Кръстева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??