Jun 20, 2009, 12:20 PM

Пазете Земята чиста 

  Poetry » Civilian
2228 1 4

                  Пазете Земята чиста

 

Плавно над небето литвам

и тайничко се запитвам:

Как да направя така,

че хората да пазят чистота?

Планетата им как да спася?

 

Нахлуват мисли в моя ум,

идеите ми идват като гръм.

Изведнъж обаче чувам плач.

Ах, на кого ли му е тъжно в този късен час?

 

Започват да капят едри капки от небето.

Ах, май на някой му тежи нещо на сърцето.

Поглеждам нагоре и кой да видя аз -

една лястовичка плаче с топъл, нежен глас.

 

Едрите капки от небето са били нейните сълзички,

капещи от красивите ù тъжни очички.

Какво е станало, другарче? - питам аз.

А тъжното лястовиче ми отговаря с тихия си глас:

Човекът природата ще унищожи.

Какво да направим, кажи ?

 

Нека да кажем на всички:

природата ни красива да пазят като своите очички,

защото Земята ще скърби ,

че нейната природа има насълзени очи.

© Мария Костадинова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??