Трудни времена.
Трудни хора.
Не ме пожали ористта.
Налегна ме умора.
Уморих се от безпътни
знаци.
Уморих се да угаждам
на чуждите мераци.
Сега съм глух и ням.
И за петак ще се продам.
И душата си - безсмъртната,
проиграх във бъдното.
Отново съм без дом.
Аз скитник съм печален,
като оня всеизвестен дон.
Рицар тъй многострадален.
© Живко Делчев All rights reserved.