Jun 16, 2024, 10:06 PM

Печални бели кораби 

  Poetry » Love
189 2 1

ПЕЧАЛНИ БЕЛИ КОРАБИ

... а тук валя проливен дъжд и взеха да гърмят неоните.
Вдовица – пламнала за мъж, увисна есента на клоните.
Свалиха я на заранта – и метнаха я във линейката.
И – сякаш псе, се разскимтя
прощално вятърът на пейката.

Настана време да мълчим – и Господ Бог мълчи пред фактите.
Без нас Вълшебният килим лети към по-добри Галактики.
След малко ти ще си качиш в купето чантата с багажеца.
А аз – проклет да бъда триж! –
ще пия сам на свойте плажове.

Дочаках своя залез тих. А изгревите идат – морави.
И ще ти пращам стих след стих –
печалните си бели кораби.

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??