Пей сърце за моята тъга,
за мъката ми моя неразбрана,
за тежката ми, траурна съдба,
за незарастващата във душата рана.
Пей сърце, а аз ще се усмихвам,
любезно с хората ще разговарям,
а в себе си без глас ще викам,
ще плача и ще съжалявам.
Пей сърце за миналата страст,
за любовта, която тук я няма!
А моето фалшиво аз
ще прикрива зейналата яма...
Пей сърце за него, за любимата,
която част от тебе взе със нея,
за ветровете в тебе и за зимата,
а аз пък ще се правя... че живея...
Пей сърце! Недей със песента да спираш
(макар гласът ти звън да е камбанен)
Пей сърце, че млъкнеш ли, умираш
(а света е толкова измамен...)
Пей сърце, че сила нямам в мене
с теб да пея, затова мълча...
Усмихвам се, но дявол да го вземе,
смехът ми е по-тъжен от сълза...
Пей сърце, но вяра запази,
че пак любов ще те плени такава!
Пей сърце и моля те, не ме мрази,
а вяра запази... и се надявай...
07.08.2014.
Георги Каменов
© Георги Каменов All rights reserved.