Feb 14, 2019, 7:00 PM

Пейзаж със вино и ютия 

  Poetry » Love
980 3 8

ПЕЙЗАЖ СЪС ВИНО И ЮТИЯ

 

 

Искам тази вечер –

най-сърдечно да ми изгладиш ризата

и… да се заемеш със вечерята,

пламнала като млада невяста…

А аз – аз да напаля камината,

вино да сипя, да направя салатка…

После, после:

– Умори ли се? – да те попитам.

Да те прегърна топло,

да те затворя с този миг

под клепачите на очите си…

Нямам сили, не ми се спори

с външния свят…

Нека отпием от виното!

И.. ела!

Вечерята ще почака,

а и ютията – нека

прегори делника ми по ризата!...

Имаме толкова малко време за щастие…

Пропиляваме дните си

в недоразумения и капризи…

„Утре“ – то ще ни догони

с нова рана и бяла превръзка…

Да я преболеем, но заедно!

После да стоплим душите премръзнали –

с нежна дума, синя ласка,

и погледи, вперени във хоризонта…

Толкова малко на този свят ни остава…

Изключи ютията и ела –

да те стопля!...

 

© Красимир Чернев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??