May 29, 2019, 3:47 PM

Пейзажи 

  Poetry » Landscape
450 1 2

Назад градът остана

и неговите пейзажи.

Гълъбите кълвящи

трохички по паважа.

Будката за вестници.

Вестникарят.

Бабите продаващи

лапад на пазара.

Паркът с пейките.

Влюбените двойки.

Усмихнатата в кафенето

сервитьорка.

Момичето, което сутрин

за автобуса тича.

И уличната котка,която

върху автомобила се препича.

Съседките на пейката

пред блока

Трафика в час пик…

Жесток е…

Момчето с

синия велосипед,

което често

си купува сладолед.

Младежът с китара,

който във неделя,

пред входа на метрото

иска нещичко

да препечели…

…зад мен градът остана,

пред мен - морето.

И плажа.

Мъгливо леко е.

Леко хладно.

Чайки обикалят,

може би са гладни.

Мирише на море,

на водорасли…

Слънце се показа!

И ето!

Пътека то направи

във морето!

© Ирен All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Ангелче, Стойчо, благодаря за посещението.

    Всичко, което ни заобикаля
    някакви чувства в нас пали.
    Което ни натъжава,
    ако от нас зависи да го променим -
    добре,
    ако ли не -
    по-добре да го обречем на забрава
    а да помним това, което заслужава.
  • Всичко минало през очите към сърцето:
    рисува в душата ти пейзажи!
    И щом лятото се покаже...
    Спомените жадуват отново за морето!😍
Random works
: ??:??