Aug 7, 2016, 10:15 AM

Пенсийно 

  Poetry
322 0 0

Пенсията идва! – Миче боса
чука тук на моята врата.
Щом до нея с трепет се докосна,
се стопява в дни, като снега.

 

Ровя за стотинките по джоба
и в сакото старо, на рае,
сгушено на топло в гардероба
за банкнота, сгъната на две,

 

да поканя Мичето в кафето
и на тънкия му аромат,
споделил със нея битието
пенсионно в моя тъжен град,

 

ще си взема шапка на тояга
и пред всичките, на пук, така,
през градинки, улици ще бяга
още по-далече старостта.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??