Перо от щъркел вятърът довя
до прага стар на селска къща.
Поличба някаква ли е това
или душа от път се връща?
Или е бяла утринна сълза,
коприна от небето съща?
И чака там до чамова врата
на дядовата родна къща.
Да дойде дядо да я вземе
на топло, вътре у дома.
След толкоз, толкоз време
уви, уви не стават чудеса!
Решило сбогом да си вземе
перо от щъркел вятърът довя.
© Хари Спасов All rights reserved.