Полъх от ветрило,
песен на момиче.
Стреснати, политат
сенките на птици,
тихичко се плъзват
ниско над водата.
Гасне като въглен
слънцето на запад,
пламва лъч последен
в шепата на мрака.
Някой с тиха песен
долу, край реката
в обич се зарича,
птиците приспива -
песен на момиче,
полъх от ветрило.
© Вакрилов All rights reserved.