Jan 8, 2010, 9:41 PM

Песен на авлига 

  Poetry » Love
1374 0 13

Ела по залез,

вплел в очите топъл звън.

Тревите морни  да поръсим

с звезден блясък,

и в стръковете мак унил,

да препънем крачките на здрача.

 

Ела по изгрев,

преди гъделичкащият лъч,

да затанцува върху моите клепачи.

Да изпреварим сутрешната глъч,

и мислите, пресъхнали в задачи.

 

Ела със капките на топъл дъжд,

или с дъгата, трепнала след него.

И в твоя пейзаж да бъда ръж,

във утрото ти синеоко -

песен  нежна  на  авлига.

© Гергана All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??