Dec 3, 2009, 7:27 PM

Песен на номада 

  Poetry » Other
499 0 1

Номад съм аз, все скитам по света,

кръстосал двете будни полушария,

но винаги се връщам след това

при моята единствена България!

 

Препуска в мене Аспарухов войн,

била планински срещат синевата -

пирински мури, странджански покой,

родопски песни, средногорски вятър!

 

Вълшебен сън е всеки нов рефрен,

прашец, събран от слънчевата пита!

Земята, на която съм роден,

да бъде, Господи, и мирна, и честита!

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??