Sep 21, 2021, 10:20 PM

Песен в нощта 

  Poetry » Other
185 1 1

Кой ли пее с мелодичен глас
и заглъхва нейде в тишината,
че нощта отдавна е при нас.
Пее сякаш плаче му душата.

 

И въздишам с песента му аз.
Вън потрепват тихичко листата.
Само вятърът във късен час
нежно ми почуква по стъклата.

 

Всяка нощ я слушам песента
и забравям за съня и мрака.
Слиза ниско светлата Луна
и се чуди кой ли ме разплака.

 

И зад облаче се скрива там,
да послуша за какво се пее.
Песента е много тъжна – знам,
скрита болка в тъмното се лее.

 

Тихо, тихо… Само този глас
сякаш, че раздира тишината.
До прозореца го слушам аз.
Колко мъка има по Земята…

© Ани Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??