Dec 6, 2018, 8:16 PM

Песен за рибаря 

  Poetry
354 0 1

Поздрав за всички именници!

 

ПЕСЕН ЗА РИБАРЯ

 

Сега ще ви разкажа за рибаря,

за тежкия му нерадостен живот.

Един живот осеян с много мъка,

един живот изстрадан с много пот.

 

Отплувал той със лодка във морето,

но буря го засреща изведнъж,

тогава те изправят се насреща,

талази бесни срещу един мъж.

 

А свечерява се, гърми и стене,

вълните с грохот удрят се в прибоя,

дали е жив, дали ще се завърне,

или е там на дъното в покоя?

 

Разсъмва се морето уморено,

на хоризонта точица една,

с напукани ръце, с лице засмено

той носи на децата си храна.

 

Така живей от векове рибаря,

всеки ден надхитряйки смъртта

и всичко туй отново се повтаря,

за вас и всички чули песента.

 

Весо: 18.06.2015г.

© Веселин Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??