Oct 9, 2020, 7:46 AM

Песен за старост и есен 

  Poetry » Other
587 0 4

Не мога да се сърдя на дете
и кучета бездомни да подмина.
Надявам се един да разбере –
сърцето ми е слънчева камина.

 

Замина за чужбина моят син.
Държавата от вкъщи го отпрати.
Годината премина – цепелин,
и мъж един не чу красиво „тате“.

 

Момичета се смеят и летят
по улици, пазари, кафенета,
а старци младините си редят –
прегръбени от битките момчета.

 

Наблизо профучава автобус.
Шофьорът му сияйно се усмихва.
Облякъл си е ризата по вкус,
а някъде вълненията стихват.

 

Когато видя някакви деца,
които тайно палят си цигари,
душата ми крещи и се гневя,
дори това до кости ме изгаря.

 

Надявам се синът да е добре
и той поне късмета да изкара.
Живея под великото небе
и в нощите си пея за самса̀ра.

© Димитър Драганов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??