Feb 8, 2014, 7:49 PM

Песента на петела 

  Poetry
586 0 0

      

                                             

                             Песента на петела
Мъж, който никога не е ядосвал жена, се е провалил в живота.                                 Кристофър Морли
 
 
                                         На разсъмване петлите се раздират.
                                         Спазват обичай вековен.
                                         Мъжът вкъщи се прибира
                                         пийнал, грешен и виновен.
 
                                        Макар да го е правил многократно -
                                        вратата бавно ще отвори.
                                        Пипа някак непохватно.
                                        Ще изпусне нещо, ще събори.
 
                                        Стъпя нежно той на пръсти.
                                        Човек да му се чуди.
                                        Наум се моли и се кръсти
                                        дома да не събуди.
 
                                       В този час наистина съдбовен
                                       видът му е трогателен.
                                      Когато той е най-виновен,
                                      така е най-старателен.
 
                                      Дори такъв да се завръща
                                      той все пак всички ще ги сгрее.
                                      Благословена е такава къща
                                      щом в нея петел пее!

© Иван Иванов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??