Nov 28, 2019, 4:07 PM

Пеша до края на града 

  Poetry » Civilian, Strict forms, Other
778 0 4

Върви до мен... Аз май ще се разходя

и няма да побързам днес за вкъщи.

Града пеша ще искам да пребродя,

да срещна хора, докато се връщам.

 

Не бързай ти, ела да помълчим и

да минем тихо пъстри тротоари.

До края на града останки римски

ще ни нашепват древни пледоарии.

 

Преброй прелитащите колелета

зад нас и срещу нас, които идват,

на малки и големи по алеята

внимателни да са кажи с усмивка.

 

Ако не бързаш... знам, че вече стигна...

ела да ме изпратиш още малко,

за мен ще извървиш ли екстра миля?

И без да се обърнеш от досада?

 

Дори да не пророним нито дума,

дори да стигнем улици различни,

дори в различни хора да се влюбим,

маршрутите зелени с тях пресичали,

 

аз пак ще повървя до вкъщи бавно

(пеша за здраве – и не ми е трудно)

и ти напомням: някак е банално

да срещнеш любовта си в автобуса.

© Ивелина Стойкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??