Sep 13, 2011, 9:21 PM

Пешеходци 

  Poetry » Civilian
413 0 2

ПЕШЕХОДЦИ
Не са ли много тихи дните ни?

Не са ли останали

без огъня

огнища и сърца!?
В чаршафи чисти всички 

сякаш сме заспали...
От гняв не се изопват вече

мъжките лица.
Препускат в спомените

само

огнените гриви.
Ръждясват поривите ни...

И всички правила!
И бурени покриват

пътища трънливи...
Мечтите ни са свили вече

своите крила!...
Преди да минем още

младостта,

стареем!...
Не календарни старци сме,

а старци по душа!...
Живуркаме живота си,

а не живеем!
Дотук дойдохме боси

и си тръгваме пеша...

© Христо Славов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??