Nov 1, 2016, 12:56 AM

Песничка за Хелоуин 

  Poetry » Other
548 1 1

 

 

 

Нали и празникът е спорен,

развълнуван спрях да дишам,

но никой тук не е отворен

на тиква да се радва и обича.

 

Какво е празникът за нас сега,

когато няма тиква на балкона,

дали ще ни очаква любовта

или сами се киприм със корона.

 

За будителите някой се досети

вратите ни затваря за просвета

и помен прави с техните куплети,

а вижте ги какви са те прасета.

 

Любов във всяка тиква има,

щом огънче гори във нея,

прегръдка за моята любима

и тази песничка за нея пея...

 

 

01. 11. 16 г.

 

 

 

© Аластор All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Интересно е и може е и някаква ирония, че първа и втора строфа се противопоставят, както и трета и четвърта. И въпреки всички "прасета"
    трябва да благодарим, че все още има с какво да им се противопоставим и си даваме сметка че има по важни неща Замисляща и хубава творба!
Random works
: ??:??