Jan 29, 2014, 3:27 PM

Петата стихия 

  Poetry » Love
570 0 3

Водата ли е твоята стихия -
заливаш ти душата ми с вълни,
във извор ли най-чист да те открия
или си топъл дъжд във мойте дни...

Във въздуха ли да те търся скрита -
ефирна, лека, жива, вятърна.
Посоките далечни ще разпитам,
къде са нежните ти атоми?

Земята ли ти е стихия майка,
дарила ти свещен и чуден дар,
в недрата си да раждаш цяло тайнство,
от плът и божията благодат.

От огъня ли идва силата ти,
та аз горя за тебе всеки миг...
Разпалва страсти жадни хубостта ти,
в жаравата си чуй ти моя вик.

Аз във сърцето си ще те открия,
че там ми даваш истински живот.
Жена си, но си петата стихия -
най-силна във вселената - Любов.

© Михаил Цветански All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Хубаво пишеш - вълнуващо.
  • Настръхнах! Много ми хареса ... всички аспекти и стихии на жените си уловил!
    Жена си, но си петата стихия -
    най-силна във вселената - Любов!!!
  • Като представителка на петата стихия аплодирам стихотворението!
Random works
: ??:??