Sep 26, 2010, 2:30 PM

Петстотин лета 

  Poetry » Love
719 0 10


Вече векове наред те държа,

защото превърнах дните в години.

И навярно съм искала петстотин лета

да се върна назад и обратно премина.

Вече толкова стара съм аз,

а ръцете без тежест те носят

и съм свикнала някак в несвяст

да се лутам по билото ти, да прося.

Вече колко писма подписах със кръв?

И платих цената на безценната вяра.

Не се уморих, а превърнах се в път-

безгранично понесъл товара.

Вече петстотин умрели слънца

ме прегръщат в летата си врели.

Твоите зими превърнах в лета

от слънца и надежди измрели.



© Николина Милева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??