В квартална баня (щерки три)
ни къпеха за здраве.
Сега съм дама и с мечти
експеримент си правя.
Избрах почивка – пет звезди –
със спа и ол инклузив.
Било какво било преди!
Разказвай, бедна музо!
Не стая – цял апартамент
с тераса към морето.
Бутилка вино – комплимент –
и при това – с мезета.
Магична спалня с балдахин,
огледала, дивани,
картина с плаж и жив делфин...
и ароматна вана!
Закуската – континентал,
английска или френска.
Поисках само плод узрял
с яйце варено. Женско.
След старта в плувния басейн
на фитнес се подложих.
Килца не се топят за ден.
Инклузива – отложих.
А масите, като напук,
отрупваха се яко.
И знаех – ще намеря тук
дори от пиле мляко.
Изнервена, броях в несвяст
калории проклети.
След сауна, почти за час,
напусна ме сърцето...
С емоции от пет звезди,
мечтата ми артиса.
О, нека друга се вреди
на кастинг за актриса!
© Мария Панайотова All rights reserved.