Dec 7, 2021, 8:17 PM

Пианистът 

  Poetry » Love, Other
1026 2 10

 

Под пръстите клавишите рисуват

на музиката прелестния танц

и оживяват образи и чувства.

Любов без думи, хваната в каданс.

 

Тя никога не приближи напълно,

заставаше на прага грациозно,

и слушаше как нотите покълват

в изящно Espagnol capricciozo.

 

А той не смееше да я погледне.

Коя бе тази тайствена жена

така и не попита. До последно

дори и името й не узна.

 

Той свиреше. Последният акорд

удари се в тавана и увисна.

Пианото замлъкна – чер декор.

Дали ще си щастлив от теб зависи.

© Nina Sarieva All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??