Apr 2, 2015, 11:56 AM

Пижама 

  Poetry » Other
394 0 2

И да прогонят пустотата

дошли са цветни дъждове, 

ограбили на закуска дъгата, 

докато хапва палачинки с мед. 

 

Нашарили слънцето в лилаво, 

докато варяло си кафе 

и още сънено се прозявало. 

А северните ветрове 

 

навярно чудят се защо 

росата тихо се кикоти, 

докато мигат с розово око. 

Но и росата не знае, че е цялата във охра. 

 

Помахвам им на всички по пижама, 

докато още плува в сънища света, 

преди сакото строго да подхвана, 

и да се влея в сивотата на града. 

 

 

01.04.2015г. 

гр. Сопот

© Събина Брайчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??