Величествена красота, неземна!
Със снежни върхове през август...
С борове, векове познали.
Със стари къщи, пътища, дъбрави...
Пирин е омагьосана земя!
Чийто крак
пристъпи, там остава!
Живее там - в таз вечна планина!
Душата и сърцето - завинаги остават!
Дори, като те срещне твоят морски бряг!
И те опръска със солените си сълзи!
Когато нощем падне онзи мрак,
все още ще усещаш пак...
Духът балкански!
Пиринско безсмъртие!!
© Просто Някой All rights reserved.