May 7, 2008, 9:03 AM

Пиров сън 

  Poetry
563 0 9

 

                           В тъмното на моята душа

                           живеят скрито три зверчета.

                           Само нощем се събуждат те

                           и ме разкъсват на парчета.

                           Едното има жълтите очи на ревността -

                           то къса право от сърцето.

                           Второто, с очи на завистта зеленоока,

                           забива зъби, прави рана по-дълбока,

                           а третото с очи на теменуга -

                           с греха си ме докарва до полуда.

                           С настъпването на зората

                           заспиват тежък, пиров сън,

                           а аз започвам да събирам

                           разпръснатите си парчета вън.

                        

                                                  

 

© Илиана Петрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??