Dec 15, 2018, 12:02 PM

Писмо до Бог 

  Poetry » Other
637 0 1

         Писмо до Бог

 

Боже, докога ще ме боли?
Вечна ли ще бъде самотата?
Докога душата ще скърби
на търсещия Истината свята?

 

Не ме отхвърляй от себе си, Боже!

Но Твоя път ми покажи!
Надявам се, че все пак може
да ми разкриеш греховните лъжи.

 

Сигурно през студ и бури ще ме преведеш.
Направи ме чист като бебе!
Вероятно ще ме заведеш
чрез страданието ми при Тебе.

 

Ще простиш ли греховете ми жалки?
Ще ме избавиш ли от духовния застой?
За любовта Ти сме всички толкова малки!
Дари ни, Господи, прошка и покой!

© Галифрей Михайлов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??