Nov 30, 2023, 6:21 PM

Писмо до дядо Коледа 

  Poetry
447 4 24

  

О, мили дядо Коледа, кажи

защо момчето, с което най желая

в болница отпаднало сега лежи

и няма аз с кого да си играя?

 

Защо, когато тате гледа новините,

войници  стрелят с автомати.

Не знаят те защо – самите

и хвърлят разрушителни гранати.

 

Защо децата плачат безутешно

и майките лежат в руините?

Нима направили са нещо грешно,

та скрили са играчките в торбите.

 

И пиша ти аз, мили дядо,

писмо с молба за супер сила.

С един замах да мога, дядо,

войни и болести бих забранила.

 

Със супер сила злото бих изтрила,

да бъде всичко мирно и красиво.

С приятели света бих подредила.

В мирен свят детето е щастливо!

 

© Люси Атанасова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??