Feb 7, 2023, 10:48 AM

Писмо от моят ангел-хранител 

  Poetry » Other
293 3 5

 

Аз зная, че за тебе съм невидим 
и зная, че не чуваш моя глас.
Затуй избрах в съня ти да намина,
за да ти кажа тихичко: „Бях Аз!“

 

... Аз сложих онзи белег на плътта ти,
когато ти пристъпи в този свят.
Аз всеки ден изпитвах Любовта ти
и слагах на надеждите ти цвят.

 

Когато те болеше те прегръщах
и съ́лзите ти в шепи аз броях. 
Когато прегрешеше, аз те връщах
да преговориш своя земен грях. 

 

И тихичко до тебе наблюдавах
как тупвайки в прахта стоиш смирено.
Ръката си невидима протягах
и по дланта ти пишех нещо ценно...

 

Понякога усещам, че забравяш
кое е най-значимото за теб
и виждам как се луташ, как не вярваш,
как огънят посипваш с пръски лед. 

 

Но той не гасне лесно! Още живи
са Вярата, Доброто, Любовта...
Сега се събуди!...  А аз невидим
по стъпките ти тихо ще вървя.

 

Павлина Соколова 

© Павлина Соколова All rights reserved.

Понякога забравям, че те има
и вкопчвам се във някоя тъга.
Смалявам се... До незабележимост.
И скривам се от всичко във света.
Душата си натравям с вредни мисли, ...
  1117 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Хубави са - и стихотворението вдъхновител, и това, което се е родило от него.
    |Имах нужда да прочета точно такива думи.
  • Мили момчета! Прегръщам ви с обич! ❤
  • Разкош!
  • Истински се насладих! 👍Благодаря, че ни върна и към писмото до ангела, за да усетим като читатели вътрешната логика на чувствата, Поли!💕 Много нежно и докосващо, като крило на ангел!🥰
  • Разкошно стихотворение!👍
Random works
: ??:??