Nov 2, 2007, 2:27 PM

Писна ми 

  Poetry
1018 0 6
 

Писна ми от гадни диагнози

и от разни докторски прогнози.

Ще останеш такава, черногледа,

каза докторът  ,когато ме прегледа.

Всичко в сиво виждах до сега,

канех се да променя цвета,

мислех да е в розово и бяло,

ала слънцето за мен не е огряло.

Принуждават ме да гледам в черно

(то е неувяхващо модерно).

И със  едно око момчетата ще виждам,

а с болното в закачка ще намигвам.

Ала просълзи ли се, обаче,

те ще мислят, че за друго плача.

Ех, късметът ми... тъпкан

на горна порта, на долен праг стъпкан.

Дано неврохирургът да е виртуоз,

за да не поръчвам още некролог.

Трябва да внимава със главата

иначе... висока е цената.

Все се каня да си купя пушка,

да му мисли, който е на мушка.

Да им се не видят пътеките майни

и всичките им там реформи здравни.

Днес пак ще седна на ракия,

но не със сълзи, а с мезе ще пия.

За здравето на всички здрави, болни,

за пациентите доволни, недоволни,

за докторите,  че не са виновни,

за грешките им волни и неволни.

© Нели All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??