May 2, 2016, 10:18 PM

Плаче ми се 

  Poetry
791 1 2

Плаче ми се, много ми се плаче,

но не искам океани мъка да създавам.

Душата ми е мъничко сираче,

научило се сам-само да оцелява.

Плаче ми се, много ми се плаче,

но сълзите си ще скрия в облак бял.

Ще го изпратя във пустини диви

и нека всеки стрък, от жажда оцелял,

със нежността ми да полива.

Нека се разпръснат капките горчива самота

и сълзите ми от всекиго да скрият!

Нека напояват сухата, напукана земя,

поникнал цвят след тях ще я покрие.

Плаче ми се, много ми се плаче,

но не искам пак потопи да ме давят.

Големите момичета не плачат!

До кръв прехапват устни и забравят...

 

24.09.2016 г.

Бадемов Цвят

 

© Mimi Ivanova All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??