Jun 8, 2007, 12:50 PM

Плачеща икона 

  Poetry
1026 0 10
Гледам, Дева от стената
плаче с истински сълзи.
Всички хора и се кланят -
с обич и любов  да ги дари!
..............
Очите ми спряха да плачат!
Гарван извади ги двете!
Вятър довя ми палача!
С кръв запечата нозете!

Устата пресъхна от викане
и тихо пристъпвах към тебе!
Горчиво преглъщах обидите
и бавно се давех с отрова!

Ръцете си спрях да кръстосвам
в молитва, пред стара икона!
Краката си спрях да изправям -
прегърбена нека остана!

Сърцето ми стене неистово!
Душата ми вече е камък!
От толкова болки пронизвана...
Иконата... се разплака!

© Анета All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??