По телевизора, да ви разкажа,
видях, превзет от курортисти плажа...
Съчувствие изпитах... Наредени,
като прескачащи се куп тюлени...
Един до друг се проснали, горките,
прежурят ги безмилостно лъчите,
напомнят ми досущ на грила пилета,
пекат се и въздишат тежко, милите...
Момичета с усилия спартански,
се мъчат пищна плът да скрият в бански...
мъжете пък, да бяхте ги видели,
нещастно гледат, клети, огладнели...
Отвсякъде са писъци и плясък,
а бягащите хвърлят ситен пясък...
Морето от вълни и глъч надиплено,
а в него - "войнство" диво, многочислено,
"Не им е никак лесно", си помислих,
неволно дистанционното притиснах,
добре, че без пари съм таз година,
голям тормоз на плаж ми се размина...:):):)
18.08.2007
© Дидислава All rights reserved.
Размина ти се, нали