Sep 10, 2015, 5:34 AM

Плажът на мечтите 

  Poetry » Love
396 0 5

ПЛАЖЪТ НА МЕЧТИТЕ

 

                   „На двайсет километра от Бургас

                   сияеше едно градче пред нас...”

                                               

                                       Недялко Йорданов

 

На двайсет километра от Бургас,

където – казват – сбъдват се мечтите,

летуваше мечтата ми тогаз –

на пясъка лежах – все още читав.

 

Случайно срещнах нейните очи –

до тука беше моето безгрижие.

И днес, щом нежна лира зазвучи

на дюната – ветрец ли я застриже,

 

напомня ми на Поморийски валс

понесъл се над залива с вълните,

по онзи тих, копнежен летен транс

почувствал го без думички – в очите.

 

На двайсет километра от Бургас,

където бяхме с теб така честити,

по „Тракия” до дупка давам газ

към мидата на плажа ни с мечтите.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Спомени скъпи, спомени мили...къде сте? Сега се носиш с вълните по морето... Гледам че, пишеш на тая тема. Изливаш чувствата си от прекарана почивка на море, може би. Но е разкошно, че можеш да напишеш много, много за дни, кратки дни на морето.
  • Много хубаво!
  • Където бяхме с теб така честити ! Всеки му тези прекрасни мигове !Браво !
  • Носи се като песен Образен и красив стих. Поздрави!
  • Помориееее..., прекрасно...!!!
Random works
: ??:??