Dec 22, 2021, 6:56 PM

Планинско цвете 

  Poetry » Love
1187 7 13

Планинско цвете с капчици роса 

и в тях зората ранна се оглежда,

така красиво в свойта самота 

то носи бяла пролетна одежда.

 

Момиче светло с чудно личице 

поиска с вятъра да поговори, 

поклаща тънко, крехко стебълце, 

сърцето свое иска да отвори. 

 

Да каже, че си има веч' любим 

и с него дните трудни ще прекарва, 

надежда за любов, мечти и мир 

на рамото му силно да отмаря.

 

А вятърът отдавна бе видял 

красивото, самотно, бяло цвете,

прегърна го, разбра, че се е слял,

попи в хармонията на цветовете.

 

,

 

 

© Иво Сотиров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??