Apr 10, 2013, 9:18 PM

Платената цена 

  Poetry » Civilian
535 0 1

Върху асфалта тъмна локва кръв...

Видяха я десетки минувачи.

Което случи се, не беше блъф.

Това ли демокрацията значи?!

 

Завърши с бой вечерният протест.

А всеки вопъл вече е забравен.

Забравен е последният арест,

на тротоара – бинтът окървавен.

 

Линейки не хвърчат към "Пирогов".

Настъпил е часът за равносметка.

И срещат всенародната любов

закичени с цветя бронежилетки.

 

Но тук не ще се мернат политици,

тълпата простосмъртни да изслушат:

където има стиснати пестници,

на хората дошло им е до гуша!

 

 

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Поздрави Мариане, действителната социална картина !!! Дано нещата да се оправят някой ден,за това се моля !!!
Random works
: ??:??