Jun 5, 2022, 11:27 AM

Платно без четка 

  Poetry » Landscape
372 2 1

Нощното небе е моето платно,

но липсва четката за да рисувам.

Простота - звезди и тъмносиньо кадифе,

но май умея само да им се любувам.

 

Кой измислил ги е тъй невероятни

тези вдигнати високо хиляди искри,

които сякаш анонимният създател

обрекъл е да са единствено мечти.

 

Разпръснати из небосвод мастилен,

сякаш счупени на хиляди стъкла,

орисани са на раздяла безконечна -

блещукайки поединично във нощта.

 

Но ето - денят задава се зад планините,

разкъсва с лекота идилията чудна,

и прави пак така, че за звездите

да свърши срещата им тъжнолунна.

 

И някак плахо взимам цветните боички...

Мога ли да пресъздам красивия пейзаж?

Звездите греят с тайнствената фееричност

на избледняващ и недостижим мираж.

 

Поредният провал отчитам -

не мога аз навреме да ви нарисувам...

Звездички светли, моля ви, простете!

Ще бъда тук и утре - само да ви се любувам.

© Вале Спатия All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??