Jan 16, 2006, 11:06 PM

ПЛЕННИЦА 

  Poetry
649 0 3

ПЛЕННИЦА

 

Душата ми е пленница на тлен,

която я затваря като в рамка.

Душата ми тук пребивава в плен

на земната, несъвършена сянка.

 

Аз вече зная – ще настане ден,

когато ще се рея сред звездите

и дух ще съм, завинаги освободен,

пътуващ към безкрая, към звездите.

 

Смъртта е само старт по този път

и аз не се страхувам да я срещна.

Смъртта е избавление от плът –

начало на наслада вечна.

 

1992 г.

© Румен Ченков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Как за всичко намирате толкова точни и красиви думи...
  • Ти си велик поет,но сигурно са ти го казвали стотици пъти.Браво
  • Аз вече зная – ще настане ден,

    когато ще се рея сред звездите

    Много е хубаво!Отличен от мен
Random works
: ??:??