Feb 12, 2011, 9:55 PM

Пленница 

  Poetry
400 0 0

 

 

Обичах те. Сега не те обичам.

Но не сърцето тез слова изрича,

а казвам ги тъй - само на шега.

Но ти не вярваш и аз знам това.

 

Оставаш на сърцето ми владетел.

Не може времето да хвърли пепел

на чувствата предишни. Пак с лъчи

ме галят нежно твоите очи.

 

Ще бъда твоя пленница до края.

Дарявал си ме с ада и със рая.

Донася ми цветя във пролетта

 

и топлина от лятото ни щедро.

И облаци, след тях небето ведро...

И спомените късни - в есента.

 

© Славка Любенова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??