ПО-ДОБРЕ
Отдавна не поставям коня след каруцата,
а той горкият олися и окуця.
И по-добре да дойдат внуците,
че нещо в мене гръмко онемя.
Отдавна не спохождам късно жриците,
а те стареят млади в похотта.
И по-добре да дойдат звуците,
в които няма капка суета.
Отдавна съм заложник млад на птиците,
а те не спират да се раждат и летят.
И по-добре да бъда от светлѝците,
отколкото да тъна във тъма.
16.04.2023г.
©Хари Спасов
© Хари Спасов All rights reserved.
Красово е! Носталгично и оптимистично!