Oct 8, 2015, 11:30 PM

По изгрев е най-студено 

  Poetry » Other
502 1 5

По изгрев е най-студено

 

Есенно е!
По изгрев е най-студено
и недоспалите щурци
в стърнищата зъзнат.
Всичко бавно умира.
Цветовете в охра-
само художниците лъжат.
Но мен ме лъгаха
преди години
в дядовия двор-
светли черги постлани,
щом в тях се заглеждах
образи изскачаха-
птици, лица, силуети...
А сега само мъртви
листа виждам...
и чепати клони
с кокалести пръсти
как гнездата пусти
сочат...
Есенно е!
Сгушени щурците
слънцето чакат,
макар по изгрев
да е най-студено.

01.10.2015.

© Ивайло Яков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??