Jan 19, 2013, 5:50 PM

По пътя 

  Poetry » Other
473 0 2

Да, често чувах "Обичам те!",

даже бърках ги обич и страст.

Уморена от толкова тичане,

доста много "любов" преживях.

 

Ала после, след всяко "Обичам те!"

дни и нощи самотна мълчах -

и разбирах - поредното вричане

се превръща на пепел и прах.

 

Отегчена до смърт от "обичане"

и "любима" за вечер една,

празнота след поредно привличане -

вик и стон - самота, самота...

 

А се борех със зъби и нокти

да спася само миг или два...

Как копнеех за мъничко обич,

ала истинска, не на игра.

 

Казах стига! Заключих сърцето си,

обградих го с високи стени

и зачаках най-смелия рицар,

"мен горката" от мен да спаси.

 

От отровната чаша бях пила,

бях сковала сърцето си в лед.

В самота - ужасена треперех -

дни и нощи, години наред.

 

В океани от сълзи се давех,

доста много горчилка изпих,

но зараснаха лютите рани.

Да, успях и за всичко простих.

 

И дори тежко, смъртно ранена

любовта се спаси, оцеля.

Благодарна, че още я имам,

пълни шепи ще дам на света.

 

С. Кръстева

 

 

 

© Силвия Кръстева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Великолепен текст! Пречистващ съвършен стих! От сърце те поздравявам и желая много споделени успехи! Радвам се на твоя смислен коментар и благодаря, че те открих!
  • Прекрасно !
Random works
: ??:??